Заради характерния му кокни диалект и впечатляваща осанка, участието  в

...
Заради характерния му кокни диалект и впечатляваща осанка, участието  в
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Майкъл Кейн и Шакира Бакш – една телевизионна реклама, едно щастливо стечение на обстоятелствата и една “разтърстваща” рецепта за половинвековен брак

Заради присъщия му кокни акцент и впечатляваща външност, участието  в над 160 кино лентата и многото получени награди, измежду които “Оскар ”, “Златен глобус ” и БАФТА, той справедливо си е спечелил статута на английска кино легенда. Тя пък е жена с екзотична хубост, останала неподвластна на времето, някогашен модел и актриса. Те са Майкъл Кейн и Шакира Бакш. И са семейство от цели 50 години!

Имаше подобен престъпен психо-трилът с присъединяване на Дензъл Уошингтън и Анджелина Джоли. В него нарушителят с това название колекционираше човешки кости. В младите си години нашият воин е имал надалеч по-хуманно колекционерско занятие – колекционирал е красиви дами. Поне на подобен му се носела славата, имайки поради, че през ръцете му, споделят, са минали такива хубавици като Елизабет Тейлър, Шърли Макклейн и Хелън Мирън.

Самият Кейн постоянно е отхвърлял тези клюки като лъжливи. Все отново той е английски благородник и не трябва хората да бъркат елегантното ухажване с потаен интерес. Колкото и предпазлив обаче да е бил постоянно във връзка с интимните си връзки, се знае сигурно, че межди 61-а и 71-а е имал такива с актрисите  Едина Рони, Натали Ууд, Бианка Джагър и Джил Сейнт Джон. Началото на подвизите му на любовния фронт обаче е повече от непретенциозно. 

Kaто доста напористи младежи, решени да опитат от всичко в живота в този момент и незабавно, и 22-годишният Майкъл обърква първите пориви на либидото с обич. Това води до един несвоевременен брак с актрисата Патриша Кейн през 1955 година Тази връзка обаче не оцелява дълго и се разпада скоро след раждането на щерка им, Доминик. Години по-късно артистът ще се върне към онази неточност на младостта: “Иска ми се тогава да знаех, че не е наложително да се ожениш за индивида, в който се влюбиш за първи път. А аз направих тъкмо това – влюбих се в Патриша и единствено след няколко седмици към този момент бяхме женени.

Исках да съм артист, обаче в ония времена не изпадаше нищо друго с изключение на по някой дребен ангажимент в малкия екран, на статист най-много, без реплики, без нищо, и това беше. В един миг толкоз се отчаях, че взех решение да се откажа от актьорстването. Беше видно, че Пам е по-талантливата от двама ни и има по-голям късмет да пробие в бизнеса. Захващах се с какви ли не смазващи самочувствието и душата ми действия – работих в социална пералня, бях мияч на чинии в ресторант и за малко даже и водопроводчик. Раждането на щерка ни се оказа камъчето, дето прекатури каруцата на от дълго време разтърсения ни брак. Аз бях виновният, че по този начин се  развиха нещата – бях прекомерно млад и неузрял, с цел да се оправя с бедността и персоналния си, професионален неуспех. ”

Девет години след развода с Патриша шансът на младия Кейн се обръща и той внезапно се озовава във водовъртежа на една шеметно разрастваща се актьорска кариера. Слънцето изгрява и на неговата улица, когато става част от трупата на комедийната пиеса Next Time I’ll Sing to You. След първото й показване в спектакъл Criterion в Пикадили, Кейн е привикан да си поговори зад кулисите със Станли Бейкър – индивидът, който ще продуцира и изиграе една от ролтети във кино лентата, който ще се се окаже огромният пробив за Кейн – “Зулуси ”. Въплъщението му като лейтенант Бромхед в тази епична продукция притегля интереса на други продуценти и режисьори и за негативно време се снима в няколко бокс-офис разбивачи.

Когато нещата ти се развиват в професионално отношение по този начин добре, както даже не си мечтал, любовта по никакъв начин не ти липсва. Затова и Майкъл изненадва самичък себе си, когато през 1971 година с него се случва нещо, което въобще не е очаквал, нито пък е желал. Влюбва се. При това не в “жива ” жена, а в лице от дребния екран.

Една вечер предаването, което гледа с едно око по малкия екран в компанията на другари, е прекратено от реклама на прочут бранд бразилско кафе. Майкъл таман протяга ръка към отдалеченото да смени канала, когато в кадър влиза момиче, което по този начин го поразява с хубостта си, че сърцето му забива лудешки, а дланите му се изпотяват. Когато споделя с приятелите си, че е решен на всичко, с цел да намери това момиче със смугла кожа и неудържим взор, те вземат решение, че Майкъл чисто е превъртял.

Но тъй като виждат, че е напълно сериозен в желанието си още на сутринта да се качи на първия аероплан за Бразилия, с цел да я търси, вземат решение, че няма да го оставят самичък в маниакалното му начинание. По-късно същата вечер групичката отива на бар, където за техен шанс се натъкват на един пич, който работи в рекламната промишленост. След като му описват каква е задачата на заплануваното им за сутринта пътешестване до Бразилия, оня споделя: “Ние правихме тази реклама. Момичето не е бразилка, а индианка и живее на “Фулъм Роуд. ” 

“Фулъм Роуд ” е улица единствено на няколко пресечки от вкъщи на Кейн.

И по този начин, грандиозният, сантиментален проект на артиста да пропътува половината свят, с цел да намери дамата на живота си, пропада, само че ориста му дава различен, надалеч по-лесен вид за реализиране на задачата. Дали обаче в действителност ще бъде по този начин елементарно, както наподобява, Майкъл занапред ще разбере.

Шакира, както се оказва, че е името на екзотичната хубавица от рекламата за кафе, се ражда в Британска Гвиaна, на северния бряг на Южноамериканския континент през 1947 г.  в фамилията на мюсюлмански индийци. Когато е на 19, нейният началник, на който е секретарка, я насърчава да се яви на състезанието “Мис Гвиана-67 ”. Тя вижда в това опция да промени живота си, а за какво не и да се махне от страната, която в тоя миг е в дълбока политическа рецесия.

С естествената си хубост и автентичен сексапил отвява конкуренцията на другите претендентки. Титлата й отваря път към Лондон, където по-късно същата година се състои състезанието “Мис Свят. ” Печели трето място. Успехът й носи контракти с фешън организации, а с това и опцията да остане и да работи в Лондон.

След като стартира да получава позвънявания от Майкъл Кейн, моделката въобще няма желание да отговори на молбите му за среща най-много тъй като усещането, което е оставил у нея с ролята си във кино лентата “Get Carter ” e на нападателен и безсъвестен безсрамник. При единадесетото позвъняване обаче на Шакира й писва да отбива офанзивите и склонява на среща. Само една, мисли си тя тогава, едвам ми се махне от главата.

На тази първа среща обаче, която ще се окаже знаменателна в живота и на двамата, на него са му нужни осем минути, с цел да се влюби още повече, съвсем до полуда в нея. На нея й би трябвало повечко време – към два часа. В изявление пред “People ” oт 1976 година тя споделя: “Той се оказа всичко, което не чаках. Беше толкоз друг от екранните си функции – обаятелен и гальовен, въобще човек, с който бих могла да прекарам остатъка от живота си. ”

Ами речено-сторено.

Преди да се запознае с Шакира при започване на 70-те, Майкъл въобще не я кара добре. Пие по бутилка водка дневно и пуши като комин, непрекъснато. Изобщо не му дреме по какъв начин това ще се отрази на здравето и бъдещата му кариера. “Изживявах се като уплашен, трагичен създател. Постоянно се терзаех от мисълта какво ще стане, в случай че не получа друга роля. Или в случай че получа, дали ще мога да я изиграя, както би трябвало. Дали въобще ще съм в положение да си запомня репликите! ” С появяването на Шакира в живота му настава фрапантен поврат.

“Тя не настояваше да спра пиенето. Аз самият желаех да съм изтрезнял и жив, с цел да бъда с нея. Ако не я бях срещнал, от дълго време щях да съм мъртъв, тъй като щях да съм се пропил до гибел. ”  За да я задържи до себе си, Кейн отслабва и стопира пиенето и оттук нататък, до ден сегашен си разрешава единствено по чаша вино на вечеря. и.

Женят се през 1973 година През същата година се ражда и единственото им дете – Наташа Халима.

Днес дефинитивно отдръпналият се от актьорската специалност 89-годишен Майкъл Кейн и 75-годишната му брачна половинка водят спокоен и благополучен живот в реновирана провинциална къща от началото на 19-и век в област Съри.

В многочислени изявленията артистът е споделял, че не може да си показа по-добър и удовлетворяващ живот от този, който споделя с Шакира към този момент толкоз години. “Тя е дясната ми ръка, моят душеприказчик. Бях към този момент прочут, когато я срещнах, само че без нея нямаше да стигна толкоз надалеч. ” И прибавя, че макар, че постоянно в бил заобиколен от красиви дами, в никакъв случай не се е изкушавал даже за момент да й изневери, тъй като за него тя е била и си остава най-красивата жена, която в миналото е виждал.

А запитан каква е тайната на един половинвековен сполучлив брак, Майкъл Кейн дава най-простата допустима рецепта: “Тайната е в двете бани. Изобщо не ти би трябвало да делиш една баня с която и да е жена, тъй като най-после ще се бръснеш, заврян в ъгъла. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР